WELKOM BIJ PORTES DES VANS
IN HET HART VAN ZUID ARDÈCHE

DE PERFECTE OMGEVING

Tussen Cévennes en Provence, biedt Zuid-Ardèche prachtige landschappen en tal van sportieve en culturele mogelijkheden om een onvergetelijke vakantie door te brengen!
Deze streek kenmerkt zich door de afwisseling van redelijk ruige natuur en hoge bergen maar ook door de vele fruitbomen, olijfgaarden, kastanjes, geitenkaasjes en de vele soorten honing.
Vlakbij de villa’s stroomt de rivier De Chassezac. Het water is helder, verkoelend. Een oase van rust is hier te vinden. Je kan een prachtige wandeling maken langs de rivier, je kan erin zwemmen, kanoën, vissen of gewoon naar kijken. Een prachtig stukje paradijs.
De Gorges de l’Ardèche en de Gorges du Chassezac, met hun rotsformaties en inhammen zijn zeer gekend en geliefd. Deze uitgesleten rivieren kunnen het best verkend worden per kano of kajak, avontuur verzekerd!

Le Bois de Païolive

Een natuurlijk doolhof met uitzicht op de Chassezac. Dit bos van versteende kalk rotsen en witte eiken vormen een reeks labyrinten ingedeeld «gevoelige natuurlijke ruimte».
Een wandeling is noodzakelijk om deze mysterieuze wereld te ontdekken. U zult verrassende ontmoetingen maken. Kinderen kunnen de chaos van kalkstenen rotsen verkennen die door erosie zijn beschadigd. Het Bois de Païolive wordt al een eeuwigheid bewoond door vreemde rotsbeelden.
Wandelen door het Bois de Païolive ervaart u als een boeiend avontuur. Een wandeling in Païolive is een echte uitnodiging voor zowel verbeelding als observatie. Open je ogen wijd en bekijk de weelderige vegetatie en kalkstenen vormen die majestueus naar de hemel zijn opgetrokken als een beer en een leeuw of een olifant.
Om deze fragiele natuurlijke omgeving tijdens uw wandelingen of activiteiten te respecteren, moet u zeker op de gemarkeerde paden blijven. Houd een laag profiel, je hebt een betere kans om dieren te zien. Het is natuurlijk verboden om op de site te roken, om vuur te maken en/of wilde kamperen, en sporen van je doorgang achter te laten (vergeet niet je mogelijke afval!).

Les Gorges du Chassezac

Sportief of contemplatief, de Gorges du Chassezac wachten op u voor een wonderbaar moment!
De Chassezac heeft diepe en duizelingwekkende kloven in de berghelling gegraven. Rotswanden zijn het genot van liefhebbers van steile kliffen en avontuurlijke sporten.
Deze kalkstenen kliffen onthullen zichzelf als een geheim. Ze staan tegenover de rivier en bieden mooie landschappen en atypische plaatsen aan enthousiaste wandelaars.
Het naderen van de Gorges du Chassezac blijft een magische ervaring: een toegankelijke canyon, een wilde rivier altijd in het water voor de praktijk van zwemmen, vissen of de geneugten van een kano-afdaling.
Liefhebbers van ontspanning, sport, familie of vrienden, iedereen vindt zijn moment van ontspanning of vrije tijd op de Chassezac.
Kano, peddel, raft, alle boten die je verschillende geneugten zullen geven.

Meer infos voor sportieve activiteiten:
https://www.location-canoe-ardeche-chassezac.com

Les Villages de caractère

Les Vans

Van tuin tot bord, doe je boodschappen in de Cevennes d'Ardèche.
Laat je verleiden, bijvoorbeeld op de gezellige markt op zaterdagochtend. Traditioneel, authentiek en levendig… Zo veel bijvoeglijke naamwoorden die het moment van gezelligheid bij uitstek karakteriseren!
In de zomer en winter zijn traditionele markten en festivals essentieel voor het lokale leven.

Chambonas

Chambonas is een pittoresk dorp met oude huizen gevestigd op een rotsachtige basis niet ver van de Chassezac. Het heeft een bijzonder gunstige ligging en een uitzonderlijk historisch erfgoed. De brug van Chambonas is de grootste middeleeuwse brug in het departement Ardèche. Het kasteel van de dertiende, zestiende en zeventiende eeuw, heeft een tuin "à la française" met vijf terrassen van het midden van de achttiende eeuw.

Banne

Banne, een uniek overblijfsel van een vergeten tijdperk, een dorp van niet te missen karakter in de Ardèche, heeft zijn wortels in de Neolithische periode.
Dit dorp ligt aan de voet van de Cevennen tegenover de kalkstenen vlakte van de Ardèche, en wordt onderscheiden door de atypische aanwezigheid van 27 dolmens, bewijzen van een duizend jaar oude lokale geschiedenis…
Samengesteld uit twee dorpen gelegen en doorkruist door een vallei van gecultiveerde terrassen, het dorp herbergt vele architectonische parels: de stallen van het fort, die gastheer zijn van de vele zomer festiviteiten, bekroond door de overblijfselen van zijn middeleeuwse kasteel, maar ook de kerk Saint-Pierre de Banne uit de 12e eeuw.

Naves

Gelegen in het oostelijke deel van het Centraal Massief, tussen het Parc National des Cevennes en het Parc Regional van de Ardèche.
Naves biedt zijn bezoekers een uitzonderlijke natuurlijke cocon! Een geweldige reis naar een klein dorp dat opvalt als een buitengewone tuin”, waar historische ontdekking en wonder samenkomen…
Een duik in het fokken van zijderupsen in de 19e eeuw, een architectonische omweg tussen de overblijfselen van een kasteel, de Harrow deur en het dorp met gevelmuren en ramen: een historische stop in de 12e eeuw om de kleine Romaanse kerk te verkennen die als een historisch monument is vermeld.

Les Salelles

Klein dorpje vlakbij Chambonas en Les Vans, aan de voet van de Cevennes Ardéchoises.
De site, uitzonderlijk door zijn valleien en bergen doorkruist door GR en PR goed onderhouden wandelpaden, trekt veel toeristen en wandelaars.
De Chassezac rivier grenst aan de gemeente. Het is een plek om te vissen voor sommigen, een plek om te zwemmen voor anderen.
De gemeente heeft de bijzonderheid van geen centrum te hebben, de kerk is aan de onderkant van het dorp, het stadhuis aan de top. Het is hoofdzakelijk samengesteld uit verschillende gehuchtjes, omringd door natuur.

Ontdek onze villas

la barbière

165m²
Disponible
14 personnes
Explorez la villa

le méliet

165m²
Disponible
14 personnes
Explorez la villa

le serre du puech

165m²
Disponible
14 personnes
Explorez la villa

les terrasses du chassezac

165m²
Disponible
14 personnes
Explorez la villa

luminières I

165m²
Disponible
14 personnes
Explorez la villa

luminières II

165m²
Disponible
14 personnes
Explorez la villa